tilbake

Hver dag er natt

Peter Stamm

Oversatt av Marianne Fischer

Innbundet, 173 sider, 299,- (2014), ISBN 978-82-7895-086-9
150,- (okt. 2014) ISBN 978-82-7895-088-3 (ebok)

For pressen

En vakker tv-kjendis våkner opp på sykehuset med vansiret ansikt og uten nese. Ektemannen, som var omkommet i kollisjonen, hadde funnet nakenbilder av henne rett før ulykken. Når hun treffer fotografen igjen, tar livet en ny vending. Er livet likevel verdt å leve når man har mistet alt?

Stamms popularitet skyldes for en stor del at hans temaer treffer tidsånden. Han gjennomlyser livene til sine personer med en lavmælt tone og en sparsommelig stil uten dekorative adjektiver og metaforer. Temaene er ofte mellommenneskelige forhold, kjærlighetens vilkår, nærhet og avstand. For Nacht ist der Tag fikk Stamm den prestisjetunge tyske FriedrichHölderlin-prisen, for hans ”kunstneriske komposisjon, med et språk som er like presist og realistisk som medfølende”.

 

Foto: Gaby Gerster

22. til 28. oktober 2014 besøkte den prisbelønte sveitsiske forfatteren Peter Stamm Oslo, Bergen og Trondheim for å lansere sin nyeste roman Hver dag er natt (Ganesa Forlag). The New York Times kaller Stamm “one of Europe’s most exciting writers”.

Peter Stamm, født i Zürich i 1963, er én av de mest leste sveitsiske nåtidsforfattere. Han har skrevet flere prisbelønte romaner, noveller og skuespill. The New York Times kaller ham one of Europe’s most exciting writers. I 2010 ble to av Peter Stamms prisbelønte romaner utgitt i Norge: Agnes (Ganesa) og På en dag som denne (Bokvennen). I 2012 utga Ganesa dessuten Sju år.

 

 

 

 

 

 

Denne utgaven er kjøpt inn av Norsk Kulturråd og støttes av