Våre bøker

 

Helt eventyrlig

Herr Adamson

Urs Widmer

En magisk fortelling med humor, burleske episoder og stor lidenskap, som sjonglerer med levende og døde over flere hundre år. Les mer →

Hver dag er natt

Peter Stamm
Oversatt av Marianne Fischer

En vakker tv-kjendis våkner opp på sykehuset med vansiret ansikt og uten nese. Ektemannen var omkommet i kollisjonen. Er livet likevel verdt å leve når man har mistet alt?

Helt eventyrlig

Helt eventyrlig

27 eventyr fra Asbjørnsen og Moe

Hilde Eskild og Benedicte Hambro

Første norske samling med 27 eventyr fra Asbjørnsen og Moe som er tilrettelagt med enkle tekster. Eventyr lever evig hvis noen forteller dem. Forfatterne håper at du finner noen eventyr du liker, og at du har lyst til å fortelle dem videre.

Sju år

Sju år

Peter Stamm
Oversatt av Marianne Fischer

Det klassiske trekantdrama i et helt nytt perspektiv. En sterk psykologisk roman som engasjerer, irriterer, provoserer og underholder. På New York Times’ liste 100 Notable Books of 2011.

Årgangshelter

Fortellinger om dem som til enhver tid er minst 15 år yngre enn deg selv

Hilde Eskild og Benedicte Hambro

Skal du holde tale? Mellom disse to permer møter du gamle mennesker som slåss og krangler, er modige, feige, lure, tapre, kloke og dumme. De tar innersvingen på de unge og vakre, de rike og mektige. De gir gode råd, de ordner opp og de elsker. 61 fortellinger om årgangshelter i mange forskjellige roller. Det er fortellerduoens sjette bok. Bla i boka→

Leon og Louise

Alex Capus
Oversatt av Ute Nemann

Med enestående letthet forteller den sveitsiske bestselgerforfatteren Alex Capus om kjærligheten i et århundre preget av to verdenskriger, om et par som stikk i strid med alle konvensjoner lever et spesielt dobbeltliv og holder fast ved sin kjærlighet, mot alle odds.

Fredløs

Elin Brodin

Hva ligger egentlig bak når folk flykter eller vandrer over landegrenser, og hvordan skal vi forholde oss til utfordringene dette medfører? Fredløs handler om vår frykt for denne utviklingen og for det som virker fremmed – og fokuserer på hvordan vi kan finne løsninger i fellesskap.

Agnes

Agnes

Peter Stamm
Oversatt av Marianne Fischer

Agnes er død. Drept av en historie. Det eneste jeg har igjen etter henne, er denne historien. Slik begynner Peter Stamms mest kjente roman, utgitt i 20 land.

Kaffe, karamell og vaniljesaus

Kaffe, karamell og vaniljesaus

Hilde Eskild

Faisal Aligas kom til Norge som ung, enslig somalier i 1998. Ikke noe godt utgangspunkt, skulle man tro mediene. Men Faisal er nå lykkelig gift, har en sønn og er blant annet folkevalgt i bystyret i Kristiansand. Faisal har valgt å fortelle sin historie til Hilde Eskild.

Hva er vitsen?

Hva er vitsen?

Morsomme historier og vitser

Gjenfortalt av Benedicte Hambro og Hilde Eskild

Husker du aldri en vits? Morsomme historier og vitser som er lett å gjenfortelle, tilrettelagt av fortellerduoen.

Eskandar

Eskandar

Suset fra det forbudte fjellet

Siba Shakib (ikke lenger i salg)
Oversatt av Nina Zandjani

Krønike om Iran i det 20. århundre, om en historieforteller og fire generasjoner kvinner fra forfatteren av bestselgerne Der Gud gråter og Samira og Samir.

Den store Weynfeldt

Den siste Weynfeldt

Martin Suter
Oversatt av Kari Bolstad

I sentrum av denne thrilleren står en kunstauksjon, en eldre konkursrammet kunstelsker, et berømt maleri som både finnes som original og i en forfalsket utgave, og spørsmålet om hvorvidt den ytterst korrekte kunsteksperten Weynfeldt klarer å motstå fristelsen til å gjøre noe han aldri har gjort før.

Livet er som et banantre

Benedicte Hambro & Hilde Eskild

Ny utvidet utgave! Nå med 130 artige fortellinger samt enkle, nyttige råd for deg som ønsker inspirasjon til taler, fremføringer og gode samtaler.

Et spørsmål om tid

Alex Capus
Oversatt av Kari Bolstad

Dokumentarroman om en av den første verdenskrigens mest bisarre hendelser ved Tanganyikasjøen i Sentral-Afrika. En nådeløs beretning om kolonialisme, krig, ærgjerrighet, galskap og menneskers forsøk på å overleve i anstendighet under umenneskelige forhold.

Onkel Jarles himmelske frokoster

Barnebok av Hilde Eskild

Barnebok om Siri Sara, hennes fortelleronkel Jarle og hans rare venner – og om en stor hemmelighet, blandet sammen med fortellinger om universet og de store spørsmål.

Du trenger ikke mer enn 6

Mikronoveller – når du ikke leser stort

Dag Evjenth, Egil Birkeland, Camilla Omvik, Håvard Nørjordet, Mona Bønke og Torgeir E. Færavaag med Norges første seksordsnovellesamling, en ny sjanger for dagens travle mennesker.

Small World

Martin Suter
Oversatt av Kari Bolstad

«Da Konrad Lang kom tilbake, sto alt i flammer, bortsett fra veden i peisen».
Thriller omkring emnet Alzheimer, og i bakgrunnen ulmer et familiedynastis hemmeligheter, intriger, løgn og maktbegjær. Prisbelønnet roman, skrevet av en av de mest anerkjente tysksrpåklige samtidsforfatterne.

Der Gud gråter

Siba Shakib (ikke lenger i salg)
Oversatt av Nina Zandjani

Rystende internasjonal bestselger om en afghansk kvinnes mot og livskamp. Softcoverutgave. Totalt 66 000 eks.i Norge!

Lese eller fiske?

23 lette fortellinger du kan fortelle til andre
Gjenfortalt av Hilde Eskild og Benedicte Hambro

Lettlest-fortellinger og tips til taler i dåp, konfirmasjon og bryllup m fl

Emmas lykke

Claudia Schreiber

Pocketutgave
Oversatt av Johann Grip (ikke lenger i salg)

Grisebonden Emma finner helt uventet kjærligheten. En tragikomisk kjærlighetsroman med en uvanlig slutt. Foreligger også som film (norsk 2007).

Ropet fra jungelen

Sabine Kuegler (ikke lenger i salg)
Oversatt av Eirin Pedersen

Jungelbarnet Sabine vender tilbake til Vest-Papua for å støtte papuanernes kamp for å overleve mot industrigiganters grove utnyttelse av landets ressurser og indonesiske myndigheters krenkelser av folkets rettigheter. Har også skrevet Jungelbarnet.

Den aller første natten

40 historier til trøst, ettertanke og glede
Gjenfortalt av Benedicte Hambro og Hilde Eskild (ikke lenger i salg)

Boka er ingen selvhjelpsbok med ferdige løsninger. Fortellingene prøver bare å gi svar på det uforklarlige og helt uunngåelige. Uansett kultur, religion og livsstil lever vi med visshet om at vi vil oppleve savn, tap og sorg.

Tror du det var kjærlighet

Alex Capus
Oversatt av Johann Grip

En troverdig, besettende kjærlighetshistorie om hvordan Harry Widmer, en løgner, bedrager og småby-casanova, som rømmer fra både kreditorene og kjæresten, forvandles til et nokså bra menneske. Skrevet av en av de mest anerkjente samtidsforfatterne i Sveits.

Du tror du vet alt

Marie Peterson
Oversatt av Håvard Nørjordet

Et trekantdrama som utspiller seg mellom en mor, en datter og en sykdom. Skildringen er dypt tragisk, men samtidig avvæpnende morsomt. Aldri før har Alzheimer blitt beskrevet på denne måten.

Jungelbarnet

Sabine Kuegler (ikke lenger i salg)
Oversatt av Eirin Pedersen

Forfatteren har vokst opp i jungelen i Vest-Papua blant fayuene, et naturfolk som fortsatt levde som i steinalderen. Flyttingen til Europa ble et kultursjokk og et sprang som representerer 3000 år i menneskehetens utvikling. Har også skrevet Ropet fra jungelen.

Kaisa og den magiske sjakkboken

Jesper Hall (ikke lenger i salg)
Oversatt av Kari-Helene Hestvik

Kaisa finner en merkelig bok om sjakk i kjelleren hos morfar og treffer Herr Steinitz og hans uregjerlige sjakkbrikker som hun lover å hjelpe i matchen mot Her Anderssen. Klarer hun det? Med sjakkøvelser og sjakktrekk fra gamle sjakkmestere.

Hvis angsten bare kunne trylles bort

En beretning om en hverdag med angst
Bente Wemundstad

En travel yrkeskvinnes og mors beretning om en hverdag med angst og hennes vei ut av sykdommen.

Brent levende

Souad
Oversatt av Eirin Pedersen

Den palestinske jenta Souad er 17 år og forelsket. Men i hennes landsby er kjærlighet før ekteskapet ensbetydende med døden. Hun blir offer for et «æresdrap». Souad overlever, men først mange år senere tør hun fortelle sin historie. Internasjonal bestselger.

Metusalem-komplottet

På barrikadene mot ungdomshysteriet

Frank Schirrmacher (ikke lenger i salg)
Oversatt av Guro Søvik

Om få år vil det bli en dramatisk økning av eldre over 70 år. Hvis dagens 30-50-åringer ikke vil diskrimineres når de blir gamle, må de tenke helt nytt. Forfatteren oppfordrer derfor til et opprør, et metusalem-komplott. Med mange praktiske, til dels provoserende råd.

Sultan og Prompen

Claudia Schreiber
Oversatt av Johann Grip

Ti humoristiske historier om den late sultanen og hans obsternasige tjener Prompen. Perfekt til høytlesning for barn mellom 5 og 9 – men også som gave for voksne ”sultaner”! Gjennomgående illustrert i fire farger.

Emmas lykke

Claudia Schreiber (ikke lenger i salg)
Oversatt av Johann Grip

Grisebonden Emma finner helt uventet kjærligheten. En tragikomisk kjærlighetsroman med en uvanlig slutt. Foreligger også som film (norsk 2007).

Samira og Samir

Siba Shakib (Ikke lenger i salg)
Oversatt av Nina Zandjani
(ikke lenger i salg)

En eventyrlig historie om kjærlighet, kvinnemot og en skjebnesvanger løgn fra forfatteren av bestselgeren Der Gud gråter og Eskandar.

Allahs sorte enker

Julia Jusik
Oversatt av Guro Søvik

Rystende avsløringer om tsjetsjenske selvmordsbombere.

Englegift

Susanne Ayoub
Oversatt av Johann Grip
(ikke lenger i salg)

En drivende psykologisk thriller som baserer seg på en virkelig kriminalsak fra Hitlertidens Wien.

Samira og Samir

Siba Shakib
Oversatt av Nina Zandjani (ikke lenger i salg)

En eventyrlig historie om kjærlighet, kvinnemot og en skjebnesvanger løgn fra forfatteren av bestselgeren Der Gud gråter og Eskandar.

Snikk, snakk, snute

Hilde Eskild & Bendicte Hambro

Praktisk bok om muntlig fortelling med mange historier og eksempler.


Dagbok for deg som er gravid

Bente Wemunstad (utsolgt)

Fakta blandet med egne opplevelser og tanker. Rikelig plass til egne notater hver dag.

Stress ned med barna

Gisela Preuschoff
Oversatt av Odd H. Saudanger

88 leker, fantasireiser og øvelser for en roligere hverdag med barn fra 3-10 år.

Eventyr som hjelper barn

Gerlinde Ortner
Oversatt av Tone W. Walinger

21 moderne eventyr mot bl.a. frykt, aggresjon og usikkerhet for barn mellom 3 og 7 år. Med mange gode råd.

Barneeksperten

Axel Hacke
Oversatt av Odd H. Saudanger

Humoristisk bok om familielivet i dag, skrevet av en trebarnsfar. Flott gavebok!

Venetiansk intermezzo

E. Y. Meyer
Oversatt av Per Qvale
(ikke lenger i salg)

Langnovelle og reisehåndbok om Venezia i ett.