tilbake

Emmas lykke (ikke lenger i salg)

Claudia Schreiber

ISBN 978-82-7895-031-9
Oversatt av Johann Grip
Innb., 208 sider (2005)
Kr 199,-

 

En stjålet Ferrari krasjer ved en øde bondegård midt på natten. Lykken ligger for Emmas føtter. I bilen finner hun en mann, Max, og nok penger til å redde gården og grisene som hun er i ferd med å miste i en tvangsauksjon.

Slik begynner en tragikomisk kjærlighetshistorie med en uvanlig slutt. Emma er rotete, sterk og uavhengig. Hun slakter grisene på sin egen, utradisjonelle måte, nemlig med kjærlighet. Max er et nevrotisk ordensmenneske som får vite at han lider av uhelbredelig kreft. Etter at Emma har funnet Max, gjemmer hun den bevisstløse mannen i sengen sin og pengene på låven. Max får sjokk da han våkner …

Claudia schreiberClaudia Schreiber har arbeidet som radio- og fjernsynsjournalist i tyske medier og som korrespondent i Moskva og Brussel. I dag er hun forfatter på heltid og bor i Köln. «Emmas lykke» har fått en overveldende mottakelse i Tyskland, og forfatteren har fått flere priser og stipender for sitt arbeid, bl.a. for å lage film av «Emmas lykke». Filmen ble kom til Norge i 2007 og foreligger også som DVD. Hun har også skrevet den humoristiske barneboken «Sultanen og Prompen», som kom ut på Ganesa Forlag i 2005.

(Foto: Claudia Schreiber)

Hvis du vil fortelle forfatteren hva du syns om boka: www.schreiber-werkstatt.de