tilbake

Englegift

Susanne Ayoub

ISBN ISBN 82-7895-029-6, ISBN-13: 978-82-7895-029-6
Oversatt av Johann Grip
Innb., 13x20,5 cm, 344 s. (2005) Kr 279,-

 

Englegift er en drivende psykologisk thriller om sjalusi, galskap, forbrytelser og mord som baserer seg på en virkelig kriminalsak fra Hitlertidens Wien. Den halvt jødiske Karoline Streicher svindlet hensynsløst alle mennesker rundt seg for å oppfylle sine drømmer om rikdom og makt. Etter hvert led fire mennesker i hennes nærmeste omgangskrets en uventet og smertefull død. I 1938 ble Karoline henrettet for fire giftmord etter at Adolf Hitler selv hadde avslått søknaden om benådning.

60 år senere vil den unge manusforfatteren Marie Horvath lage film om «demonen med engleansiktet». Hun intervjuer Karolines sønn, Hermann Streicher, som forteller henne om sin forhatte mor – og en grufull sannhet som han har holdt skjult et helt liv. Han trekker Marie dypere og dypere inn i et manipulerende spill, og når nettet snører seg sammen, får leseren seg en uhyggelig overraskelse ...

Susanne AyoubSusanne Ayoub ble født i Bagdad og flyttet til Wien som seksåring, hvor hun fortsatt bor. Hun skriver teaterstykker, filmmanus og hørespill og arbeider i radio og TV som dramaturg og regissør. Hun har også utgitt den selvbiografiske lydboken Geboren in Bagdad (Født i Bagdad) og en biografi om kunstneren Alfred Hrdlicka. Englegift foreligger også som hørespill på tysk.

(Foto: Nikolaus Similache)