tilbake

Fredløs

De nye folkevandringene og fremmedfrykten

Elin Brodin

ISBN: 9788278950685
Heftet med klaffer, 13 x 20,5 cm, 240 sider, kr 295,- (2011)
E-bok, kr 99,-, ISBN: 9788278950777 (2012)

For pressen

 

 

Hva ligger egentlig bak når folk flykter eller vandrer over landegrenser, og hvordan skal vi forholde oss til utfordringene dette medfører? Migrasjon og kulturmøter står sentralt i dagens samfunn, i en verden som stadig blir mindre. «Fredløs» handler om vår frykt for denne utviklingen og for det som virker fremmed – og fokuserer på hvordan vi kan finne løsninger i fellesskap.

Elin Brodin er mest kjent for sine mange romaner, som ofte har et sivilisasjonskritisk aspekt, og sin skarpe penn som avisskribent. I «Fredløs», som er hennes tredje debattbok, søker hun å ta et oppgjør med fremmedhat og fordommer. Fokus ligger spesielt på de papirløse flyktningenes vanskelige situasjon, samt på hvilke strømninger som påvirker oss i samfunnet. Brodin har bevisst brukt et lett tilgjengelig språk da hun mener dette er temaer som angår oss alle.

Foto:
Christine Berge

Elin Margrethe Brodin debuterte i 1983 og har skrevet over 28 bøker for barn, ungdom og voksne. Hennes bøker er oversatt til tysk, dansk, svensk og flamsk. Hun har vunnet flere priser, bl.a. Bokklubbens romankonkurranse i 1991 med «Bedøvelse», Riksmålsprisen for barne- og ungdomslitteratur, den belgiske Bronseboken og Gustav Heinemanns litterære fredspris.

Brodin trekkes ikke mot den slagne landevei, men åpner sinnet for vanskelige emner som samtiden er fylt av, og hun er også en aktiv skribent i riksavisene.