tilbake

Hvis angsten bare kunne trylles bort

En beretning om en hverdag med angst

Bente Wemundstad

ISBN 978-82-7895-040-1
Softcover med klaffer, 160 sider, kr 250,- (2006)
E-bok, kr 99,- (ISBN 978-82-7895-076-0, 2012)

 

En dag klarer ikke fembarnsmoren Bente Wemundstad lenger å arbeide utenfor hjemmet, følge opp sine barn og leve et «vanlig» liv. Hverdagen domineres av angst, depresjon og en fortvilt kamp om hjelp.

Bente Wemundstad prøver alt – piller, terapi og sykmelding – men til syvende og sist må hun innse at den største innsatsen må gjøres av henne selv. Forfatteren møter etter hvert andre mennesker med angst. Mange har lignende symptomer, tanker, følelser og reaksjoner som Bente. Hun føler permanent dårlig samvittighet for ikke å kunne stille opp for sine barn, er redd for å svikte som mor, samboer og kjæreste og opplever at piller og terapi ikke er vidunderkurer.

Tilbakefall skjer når som helst i stadig nye forkledninger. Det finnes ingen enkel trylleformel som tryller vekk Bentes angst. Veien ut av angsten blir en møysommelig og langsom prosess. I dag har Bente funnet et nytt ståsted og føler at hun nå har et godt liv. «Jeg hadde en gang et liv som jeg oppfattet som normalt. Jeg måtte lage meg en ny normalstandard.»

«Som lyn fra klar himmel. Slik beskriver Bente Wemundstad hvordan angsten brått og uventet kom inn i livet hennes. Boken gir et realistisk bilde av mange års kamp for å klare å leve med denne mystiske sykdommen ingen kan se. Wemundstad formidler at om angsten ikke kan trylles bort, går det likevel an å leve med den.Men medisiner er på langt nær alt, egeninnsats er både nødvendig og uvurderlig. En lesverdig bok mange vil kjenne seg igjen i.»

ERLING JAHN, LANDSLEDER I MENTAL HELSE

Bente Wemundstad, født 1963, er forfatter, journalist og mor til fem barn. Hun arbeider som frilansjournalist med helse og ernæring som hovedtema og har skrevet flere bøker.

Andre utgivelser på Ganesa Forlag:
Dagbok for deg som er gravid.
Tanker, følelser og utvikling dag for dag (2001).