tilbake

Kaffe, karamell og vaniljesaus

Hilde Eskild

ISBN 978-82-7895-064-7
Innbundet, 160 sider, kr 295,- (2010)
E-bok, kr 99,- (ISBN 978-82-7895-075-3, 2012)

For pressen

 

 

– Se på meg, og på deg selv og på mamma! Hvilken farge har vår hud? Er det bare én farge som heter hudfarge? spør Faisal.
Elias tenker seg nøye om mens han lar blikket gli fra sin egen arm, til Faisals ansikt, før han til slutt setter øynene i Liv Toril og sier langsomt:
– Pappa er kaffe. Jeg er karamell. Mamma er vaniljesaus.

Somalieren Faisal Aligas, som tilhører en innvandrergruppe som gjerne fremstilles som særlig problemfull, ønsker å gå mot strømmen. Han lar glede, nysgjerrighet og kjærlighet veie tyngst, til tross for fordommer, negative holdninger, sorg og savn. Faisal Aligas mener at hans historie ikke burde være noe unntak.

Faisal kom til Norge som ung, enslig somalier i 1998. Ikke noe godt utgangspunkt, skulle man dømme etter mediene. Alle dårlige odds til tross: Faisal er nå lykkelig gift med norske Liv Toril, har en sønn på åtte år, er i arbeid og er valgt inn i bystyret i Kristiansand. Men han og Liv Toril har tross alt møtt en rekke fordommer. Faisal har derfor valgt å fortelle sin historie til forfatteren Hilde Eskild. Les mer

(PDF-format; last ned ved å høyreklikke og velge Lagre som/Save as)

Hilde Eskild bor i Lillesand og arbeider som forteller, forfatter, skribent og lærer. Dette er hennes sjuende bok. Blant hennes tidligere utgivelser er barneboken Onkel Jarles himmelske frokoster samt fortellerbøker skrevet i samarbeid med Benedicte Hambro: Snikk, snakk, snute, Livet er som et banantre, Den aller første natten, Lese eller fiske? og Hva er vitsen?.

(Foto: Helge Studio)