tilbake

Kaisa og den magiske sjakkboken

Jesper Hall

ISBN 978-82-7895-042-5
Oversatt fra svensk av Kari-Helene Hestvik.
Med illustrasjoner av Robert Nyberg
Ib., 288 sider med mange illustrasjoner (juli 2006)
Kr 250,-

 

Kaisa finner en merkelig bok om sjakk i kjelleren hos morfar. Ved hjelp av denne boken kommer hun inn i en verden langt borte fra morfars hus. Der treffer hun Herr Steinitz og hans uregjerlige sjakkbrikker som hun lover å hjelpe i matchen mot Herr Anderssen. Det blir ingen enkel oppgave. Kaisa får heldigvis hjelp av falken Argus, keiser Napoleon og flere av de beste sjakkspillerne gjennom tidene. Men vil hun klare å lære seg nok sjakk til å vinne over Herr Anderssen?

I fortellingen om Kaisa er det vevet inn sjakkøvelser og sjakktrekk fra gamle sjakkmestere. Boken lærer leseren å tenke sjakk på en underholdende og inspirerende måte. For barn fra 9-årsalderen og oppover, både nybegynnere og erfarne spillere.

«Dette er en flott fortelling enten man spiller sjakk eller ikke. Jesper Hall gir brikkene liv, og plutselig utfolder det seg et rikt eventyr i fantasiverdenen. Inkludert er også mange nyttige tips og øvelser som barn og ungdommer på alle nivåer kan bryne seg på.»

SIMEN AGDESTEIN

Jesper Hall er en av Sveriges beste sjakkspillere, internasjonal mester og ungdomslandslagstrener samt trener for norske barn og unge.