Omtaler

Metusalemopprøret

"... en bok som har stått på bestselgerlistene i Tyskland i måned etter måned. Den har solgt mer enn en halv million eksemplarer og avfødt hete debatter. Bare omsetningstallene forteller oss om en kjøpesterk målgruppe som mange markedsførere neglisjerer. Og den blir eksplosivt større, mer handlekraftig og livsdyktig. [...] Schirrmachers bok kan oppfattes som en nødvendig provokasjon, rett og slett fordi fremtidens ubestridelige fakta taler for at hans mange velformulerte teser avspeiler tendenser."

Kommentar av Per Haddal, Aftenposten, 6. desember 2005

Metusalemopprøret

"Schirrmachers bok kan oppfattes som en nødvendig provokasjon, rett og slett fordi fremtidens ubestridelige fakta taler for at hans mange velformulerte teser avspeiler tendenser."
"Nå behøver man ikke undertegne alt som Schirrmacher hevder.. ...'Metusalemkomplottet' bidrar likevel til opprydning i late tankevaner. Og det er vel bokens viktigste bidrag til debatten."

Per Haddal, kommentar i Aftenposten 6. desember 2005

Varsler generasjonskrig

"Boken, som har solgt over en halv million eksemplarer i Tyskland, er en kraftig advarsel mot konsekvensene av den europeiske eldrebølgen."

Ivar A. Iversen, dagsavisen, 5. desember 2005
Les hele artikkelen

”Boka er herlig lesning, den er polemisk, vittig, innsiktsfull og uten masse statistisk visvas.”

Elke Heidenreich, ZDF (I Tysklands mest populære TV-sending om bøker)

”Forfatteren skisserer et overbevisende apokalyptisk panorama, og viser oss veien ut derfra … Etter å ha lest denne kloke og tankevekkende boken vil man rope ut: Gamlinger, opp på barrikadene!”

Welt am Sonntag

”Det som driver Schirrmacher er et mentalt problem: Hva skjer med et hypermoderne samfunn der svært mange gamle møter svært få unge?”

ORF.AT

”Det holder ikke å krangle om pensjonen … vi må lære å verdsette alderdommen!”

Berliner Zeitung

”Boken oppfordrer til et komplott mot den biologiske og sosiale terroren som oppstår på grunn av frykten for alderdommen.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung

”I sin skarpsindige og dype analyse av aldringsproblematikken i samfunnet vårt avdekker Frank Schirrmacher det vesentlige eksistensielle konfliktpotensialet i vår nærmeste framtid og presenterer mulige scenarier for å løse dem. Dette krever en revolusjonerende nytenkning i forhold til aldring og vår biologiske levealder. Et etterlengtet, radikalt brudd med gamle tabuer og tradisjonelle forestillinger.”

Dr. Rosemarie von dem Knesebeck
(Styrleder i foreningen for tysk bokhandel, region Bayern)