tilbake

Onkel Jarles himmelske frokoster

Barnebok av Hilde Eskild

ISBN 978-82-7895-057-9
Innbundet, 192 sider, kr 199,- (2008)
Alder 8 til 14 år / All age
E-bok, kr 99,- (ISBN 978-82-7895-074-6, 2012)

For pressen

Siri Sara drar på ferie til Onkel Jarle. De to har et helt spesielt vennskap. Onkel Jarle forteller nemlig historier, men han har alltid en spesiell måte å gjøre det på. Onkel Jarle lover at Siri Sara skal få høre en fortelling hver dag som alle har med himmelen å gjøre. Hver dag innledes dessuten med en helt spesiell frokost som gir hint til dagens historie: blant annet om hvordan himmelen, sola, stjernene og månen ble til, hvorfor himmelen er så langt borte, om stjernebilder, nordlyset og Karlsvogna.

Men ikke bare onkel Jarle kommer til ordet, også flere andre mennesker bidrar hver på sin meget karakteristiske måte. Høydepunktet blir til slutt fortellingen om hvordan frykt kan overvinnes, fortalt av Siri Sara, som oppdager at onkel Jarle ser ut til å være redd for å motta brev og bærer på en hemmelighet.

Onkel Jarles himmelske frokoster er Hilde Eskilds første barnebok. Den erfarne fortelleren bruker her et meget artig knep for å prøve å gi svar på de store spørsmål om det å være menneske og om universet som omgir oss: Hun blander fortellinger og mytologi inn i og sammen med en rammefortelling om møtet mellom Siri Sara og Onkel Jarle og hans venner, og om hvordan Siri Sara til slutt avslører onkel Jarles hemmelighet …

Hilde Eskild, som er lærer på en kombinert barne- og ungdomsskole i Lillesand og aktiv forteller, utgir høsten 2010 dokumentarboka Kaffe, karamell og vanlijesaus og har sammen med Benedicte Hambro også utgitt Snikk, snakk, snute, Livet er som et banantre, Den aller første natten, Lese eller fiske? og Hva er vitsen?. I «Jakten på tirsdag, Barnesignaler 2005» er hun med med fortellingen «Og Gud skapte en brygge». Hilde Eskild arrangerer fortellerstunder for alle aldre og anledninger og fortellerverksteder for barn og unge. Hun holder også kurs for lærere og andre pedagoger og for næringslivet.

(Foto: HelgeStudio)