tilbake

Ropet fra jungelen (ikke lenger i salg)

Sabine Kuegler

ISBN 978-82-7895-051-7
Oversatt av Eirin Pedersen
Innbundet, 272 sider og 32 sider fargefoto (2007)
Kr 329,-

For pressen

Oppfølgeren av Jungelbarnet Jungelbarnet

15 år etter at ”jungelbarnet” Sabine Kuegler forlot jungelen som 17-åring for å gå på en privatskole i Sveits, vender hun tilbake til barndommens magiske sted og til fayuene, steinalderfolket på knapt tusen mennesker midt i jungelen i Vest-Papua (Irian Jaya). Men hun må raskt innse at hun må la barnet i seg bli igjen i Europa. Livet i jungelen, slik hun har beskrevet det i boka ”Jungelbarnet”, er fullstendig forandret. Hennes oppgave blir nå i stedet å hjelpe fayuene i kampen mot å bli utryddet. Papuanernes uavhengighetskamp mot industrigiganters skånselløse utnyttelse av jungelens ressurser og mot indonesiske myndigheters grove krenkelser av papuanernes rettigheter, truer også fayuenes isolerte tilværelse. Kampen har pågått i årtier, men verden har ikke vist nevneverdig interesse for den. Som voksen kvinne er det ikke mulig for Sabine Kuegler å lukke øynene for det som skjer i Vest-Papua. Derfor begir hun seg ut på en farefull leting etter sannheten.

Boka er en historie hvor sorg og raseri blander seg med lykken over endelig å være kommet hjem igjen. Samtidig er det en historie full av håp og mot. Den handler om fayuenes kamp for å overleve, men også om Sabine Kueglers kamp for å finne sin plass i verden. Hvor hører hun egentlig hjemme, i Europa eller hos fayuene i jungelen?

Både Kueglers første bok ”Jungelbarnet” (utgitt i 30 land) og ”Ropet fra jungelen” er internasjonale bestselgere.

Sabine KueglerSabine Kuegler ble født i 1972 i Patan, en forstad i Katmandu/Nepal. Hennes far var språkforsker, og i Sabines første år bodde de hos den lille folkegruppen Danuwar Rai. Som 5-åring flyttet hun sammen med sine foreldre og søsken til fayuene, et steinalderfolk som bodde midt i jungelen i Vest-Papua i Indonesia. Der tilbrakte hun hele sin barndom og store deler av ungdommen. Som 17-åring flyttet hun til Europa for å gå på internatskole. Senere studerte hun økonomi, arbeidet i hotellbransjen og innen markedsforskning og fikk etter hvert fire barn. I dag lever hun i München og har et eget mediebyrå. Høsten 2006 utgir Sabine Kuegler sin andre bok som handler om hennes siste besøk på Vest-Papua. Hun skriver også om problemene fayuene i dag sliter med.