For pressen

Ropet fra jungelen

Sabine Kuegler

ISBN 978-82-7895-051-7
Oversatt av Eirin Pedersen
Innbundet, 272 sider og 32 sider fargefoto (2007)
Kr 329,-

Pressemelding fra Ganesa Forlag, 12.10.2007

Ny bok av ”jungelbarnet” Sabine Kuegler:

Grove krenkelser av papuyanernes rettigheter

”Jungelbarnet” Sabine drar tilbake tll Vest-Papua for å støtte papuanernes kamp for å overleve. Oppfølgeren av den internasjonale bestselgeren Jungelbarnet, som kom ut ifjor, er til dels sterk kost. Leseren får kjenn­skap til industrigi­ganters skånselløse utnyttelse av jungelens ressurser og indonesiske myndigheters grove krenkelser av papuanernes rettigheter, noe som også truer fayuenes isolerte tilværelse, stein­alder­folket midt i jungelen forfatteren har vokst opp hos.

15 år etter at ”jungelbarnet” Sabine Kuegler forlot jungelen som 17-åring for å gå på en privatskole i Sveits, vender hun tilbake til barndommens magiske sted og til fayuene, stein­alderfolket på knapt tusen mennesker midt i jungelen i Vest-Papua (Irian Jaya). Men hun må raskt innse at hun må la barnet i seg bli igjen i Europa. Livet i jungelen, slik hun har beskrevet det i boka ”Jungel­barnet”, er fullstendig forandret.

Umulig å lukke øynene for det som skjer

Hennes oppgave blir nå i stedet å hjelpe fayuene i deres kamp mot å bli utryddet. Papuanernes uavhengighets­kamp mot industrigiganters skånselløse utnyttelse av jungelens ressurser og mot indonesiske myndigheters grove krenkelser av papuanernes rettigheter, truer også fayuenes isolerte tilværelse. Kampen har pågått i årtier, men verden har ikke vist nevneverdig interesse for den. Som voksen kvinne er det ikke mulig for Sabine Kuegler å lukke øynene for det som skjer i Vest-Papua.

Boka er en historie hvor sorg og raseri blander seg med lykken over endelig å være kommet hjem igjen. Samtidig er det en historie full av håp og mot. Den handler ikke bare om fayuenes kamp for å overleve, men også om Sabine Kueglers kamp for å finne sin plass i verden. Hvor hører hun egentlig hjemme, i Europa eller hos fayuene i jungelen?

 

Forfatterbilde 1 og Forfatterbilde 2 (last ned ved å høyreklikke og velge Lagre som/Save as)

Cover (Last ned ved å høyreklikke og velge Lagre som/Save as)

Ta kontakt med ved behov for høyoppløsningsbilde eller andre foto.