tilbake

Sultanen og Prompen

Barnebok

Claudia Schreiber

ISBN 978-82-7895-033-3
Gjennomgående illustrert i fire farger av Sybille Hein
Oversatt av Johann Grip
Innb., 88 (2005)
Kr 179,-

 

Sultanen har svart belte i å gjøre absolutt ingenting. Som barn fikk han verken klatre eller leke gjemsel. Han måtte ikke rydde eller gjøre lekser. Nå har han omtrent hundre koner som lager nye puter i ett sett. For ikke å skuffe dem sitter han på alle putene. Men klatringen opp til putefjelltoppen blir etter hvert for slitsom. Hoffet finner en heisekran og en ny tjener, Prompen, som skal sveive på sultanens kran. Det blir starten på et helt spesielt vennskap.
Sultanen vet ikke hva smak, ferie eller komfyr er, og han kan verken bade eller gre seg uten hjelp fra konene sine. Prompen prøver å forklare, men selv om den ertelystne og oppfinnsomme sultanen lærer noe underveis, går det aldri slik man skulle tro.

Claudia schreiberClaudia Schreiberer født i 1958 ved Kassel i Tyskland. Hun har arbeidet som radio- og fjernsynsjournalist i tyske medier, blant annet for ZDFs barneprogram Logo i Mainz, og som korrespondent i Moskva og Brussel. I dag er hun forfatter på heltid og bor i Köln. ”Sultanen og Prompen” har fått en overstrømmende mottakelse i Tyskland da den kom ut i 2004.
Claudia Schreiber har også skrevet to bøker om Moskva, bl.a. en roman om utenrikskorrespondenters liv i Moskva (”Der Auslandskorrespondent”) og den tragikomiske kjærlighetsromanen Emmas lykke, som også foreligger på norsk (Ganesa 2005) og som kommer på kino i 2006.

Sybille Hein er født i 1970 i Wolfenbüttel i Tyskland. Hun har studert illustrasjon ved Fachhochschule für Gestaltung i Hamburg. Siden 1999 har hun illustrert barnebøker og tegnet for magasiner og ukeblader.

Andre bøker av Claudia Schreiber:
Emmas lykke

Hvis du vil fortelle forfatteren hva du syns om boka: www.schreiber-werkstatt.de

(Foto: Claudia Schreiber)