tilbake

Den siste Weynfeldt

Thriller av Martin Suter

ISBN 978-82-7895-061-6
Oversatt fra tysk av Kari Bolstad, MNO
Innbundet, 318 sider (februar 2010)
Kr 328,-
Denne utgaven er kjøpt inn av Norsk Kulturråd og støttes av

For pressen

«Ikke gjør det, ville han si, men han klarte det ikke.
Adrian Weynfeldt holdt blikket festet på kvinnens hvite, fregnete knyttnever. Hun klamret seg så hardt til smijernsrekkverket at knokene trådte enda hvitere frem. Han våget ikke å se henne i øynene. Hun hadde valgt ham som vitne.
»

Adrian Weynfeldts rolige ungkarsliv er definitivt over da han en kveld lar seg overtale av den unge Lorena til å ta henne med seg hjem.

I sentrum av denne thrilleren står en kunstauksjon, en eldre konkursrammet kunstelsker som har mistet hele samlingen sin, et berømt maleri som både finnes som original og i en forfalsket utgave, og spørsmålet om hvorvidt den ytterst kultiverte og korrekte Weynfeldt, som arbeider som kunstekspert for et kjent internasjonalt auksjonshus, klarer å motstå fristelsen til å gjøre noe han aldri har gjort før.

 

Martin Suter, (f. 1948 i Zürich) er en av de mest kjente sveitsiske samtidsforfatterne. Han har arbeidet som copywriter, journalist, creative director og manusforfatter for film og tv. Romanene hans er oversatt til flere språk, og de fleste har stått på den tyske bestselgerlisten. For sin romandebut Small World (1997, utgitt av Ganesa i 2008) mottok han den franske litteraturprisen Pris du premier roman étranger. «Den siste Weynfeldt» har ligget høyt oppe på bestselgerlistene i både Tyskland og Sveits.

Andre utgivelser: Small World.